The Incredibles (Film, 2004) - MovieMeter.nl (2024)

 • 568 berichten
 • 48 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

 • 568 BERICHTEN
 • 48 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123171819Volgende

reporterxyz

 • 205 berichten
 • 1019 stemmen

21 november 2012, 21:05 uur

Over oud zijn gesproken....

Ik ben ook niet meer van de jongste 🙁 maar ik vond het toch een prima film. De premiere van Sneeuwwitje heb ik wel nét niet meer meegemaakt.

Ik sluit me aan bij het oordeel van TMP. Prima film, maar de Syndrome-figuur had toch iets beter kunnen uitgewerkt worden.

Maar toch een verdiende 4 sterren !!

Norma

 • 3463 berichten
 • 5088 stemmen

15 januari 2014, 13:09 uur

Niet helemaal aan bij besteed, deze Pixar. Na de eerste introductie van de superhelden van dienst had ik de film al bijna afgezet; ik zag het somber in met deze oninteressante personages met vervelende stemmen.
Gelukkig kende het verhaal tijdens het tweede deel van de film, waarin pa superheld gevangen zit en ma en de kids in actie komen om hem te redden, een licht positieve opleving. Ik vond die kinderen nog wel grappig, jammer dat er voor hun maar zo’n klein rolletje was weggelegd.

royals

 • 476 berichten
 • 814 stemmen

25 februari 2014, 14:21 uur

Éen van de betere animatiefilms allertijden. Avontuur, actie, geinigheid en originaliteit worden goed afgewisseld.

arno74

 • 8700 berichten
 • 3342 stemmen

28 februari 2014, 10:29 uur

Toch wel een van de beste, zoniet de beste, superhelden animaties die ik gezien heb. Ik moet toegeven dat mijn waardering voor deze film met de tijd is toegenomen. Jaren geleden voor het eerst gezien in het vliegtuig, en toen vond ik het niet zo bijzonder. Maar iedere keer dat ik het sindsdien voorbij zag komen is mijn waardering alleen maar toegenomen.

Leuk voor alle leeftijden, goed verhaal, veel actie, leuke humor, en van een prima kwaliteit. 4*

rcuppen79

 • 714 berichten
 • 1618 stemmen

24 september 2014, 12:02 uur

The Incredibles is zowel een parodie op het superheldengenre als een ode aan de oude spionagefilms uit de jaren ’60, waaronder natuurlijk James Bond. Ook de muziek van Michael Giacchino doet sterk denken aan de filmmuziek van die beroemde filmreeks.

De film zet de stijgende lijn van animatie voort en zit bovendien boordevol uitstekende humor. Met name het razendsnelle jochie Dash steelt de show. De actie is voortreffelijk in beeld gebracht.

Vreemd dat de film nog altijd geen vervolg heeft gekregen.

Brabants

 • 2721 berichten
 • 2037 stemmen

9 oktober 2014, 19:37 uur

Deze film is een fraaie parodie op James Bond met veel spektakel en gadgets. Qua humor moet je niet denken dat deze film zo sterk is, maar daarentegen is het wel een zeer onderhoudend verhaal. De film heeft geweldige actiescènes, briljante voice-over, een fantastisch script, geweldige personages en de animatie is super. Het is niet echt een film voor het jonge publiek en dat heeft te maken met het tempo en de actie van de film die niet echt op hen gericht is.

rcuppen79 schreef:

Vreemd dat de film nog altijd geen vervolg heeft gekregen.

Inderdaad. Ik bel wel benieuwd naar die nieuwe slechterik.

shrink

 • 2008 berichten
 • 2259 stemmen

29 juli 2015, 16:15 uur

In het begin had ik er een hard hoofd in, maar het werd een zeer leuke en onderhoudende film.

The Incredibles (Film, 2004) - MovieMeter.nl (10)

Indiana007

 • 89 berichten
 • 0 stemmen

9 augustus 2016, 09:42 uur

Briljante animatie film.

Ongelofelijk goed neer gezette karakters waarbij de moeder mijn hart gestolen heeft.

1 van de beste animatie films die ik ooit gezien heb.

Op een gegeven moment vergeet je helemaal dat het ook niet kan wat je ziet, zo goed is het in beeld gebracht.

Antonev

 • 1682 berichten
 • 1135 stemmen

9 augustus 2016, 18:23 uur

Onlangs toegevoegd en Netflix en ik dacht: het wordt wel weer eens tijd. Wat een fijne Pixar, met de nodige humor, actie en goed uitgewerkte personages. Vooral het uitstekende oog voor detail en de kleine grapjes vond ik weer erg sterk!

john mcclane 2

 • 3244 berichten
 • 6398 stemmen

10 augustus 2016, 23:11 uur

dit had eigenlijk de nieuwe fantastic 4 moeten zijn,,,,

Kondoro

 • 10799 berichten
 • 2539 stemmen

13 augustus 2016, 01:26 uur

The Incredibles

Gooi MegaMind en nog wat andere superheld gerelateerde animaties in een film en je creëert zo The Incredibles maar ik heb wel echt genoten van deze film. Ik heb al wel eens vaker laten weten dat ik een kleine zwak heb voor de animatie films. Ik vind het alleen niet mooi hoe men het in elkaar zet maar, ook hoe zo'n film je mee naar binnen kan sleuren en je daadwerkelijk vast zit in het kijken van de film, oef ik houd daar echt van. En ik schrijf daarom met plezier meningen voor films als dit omdat, ik dan nog na kan genieten zelfs.

The Incredibles hield ik 'vroeger' altijd door elkaar samen met Bolt (2008). Onder andere ook een Disney film maar niet van de Pixar tak maar, wel een erg leuke animatie film. En zelfs al heb ik het plot niet gelezen en de trailer niet gezien, ik kwam heerlijk in het verhaal van The Incredibles terecht en dat was prima.

Het verhaal deed mij veel goed. Mr. Incredible is zoals aardig wat andere een superheld. Ook zijn vrouw Elastigirl is daar eentje van. Op een dag word Mr. Incredible in de weg gezeten door Syndrome. Daarmee ontsnapt een beruchte dief maar valt er ook aardig wat schade binnen de stad. Daarom heeft men besloten superhelden af te schaffen. Na deze beslissing is Mr. Incredible gaan werken op een kantoor waar hij een schijt plek heeft gekregen met een klote baas. Nee, Mr. Incredible vond het daar zeker niet leuk. Op een dag kreeg hij 'bezoek' van mirage die hem een pakketje heeft achter gelaten op zijn bureau, toen die ontslag heeft gekregen want hij had zijn baas in kreupel gebracht. Hij krijgt een aanbod om zijn superhelden bestaan weer op te wekken wat hij heel graag wou, hij gaat akkoord met het aanbod en vliegt naar een bepaald eiland toe. Achteraf blijken daar Mirage en Syndrome samen te werken aan een snode plan. Syndrome gaat een gevaarlijke robot naar de stad sturen en dan gaat hij de mensen 'redden' waardoor hij populair word. Dat laat de Incredible familie niet gebeuren en na wat leuke scenes op het eiland vechten zij tegen de robot en natuurlijk, eind goed al goed!

Het is zelden dat ik films echt leuk vind en de meme's onthoud. In deze film heb ik een mooie zin van Dashiell 'Dash' Parr onthouden, ik typ hem daadwerkelijk wel in net Nederlands aangezien ik de ondertitels gewoon had aanstaan en een beetje zat te flipperen tussen het Engelse en Nederlandse spraak daar kan ik nooit aan wennen. Nee, ik moest lachen nadat het vliegtuig was gecrasht en Dashiell 'Dash' Parr toen zei: -"We leven maar, toch zijn we dood". Heerlijk, beetje droge humor maar zo op een vrijdag avond kun je daar wel om lachen.

Toch viel me een paar dingen tegen in de film, waar ik misschien op sommige punten toch wel een beetje tegen aan zat te hikken. Zo vond ik het verhaal leuk om te volgen maar, hij was veel te simpel. Ondanks dat het een animatie film is had ik dit keer wel iets anders willen zien. Ook de irritante personage Helen Parr kon ik maar niet aan wennen, zeurende vrouw die op alles zit te letten. Bij de deur staat haar man uit te zwaaien en 'toevallig' er weer staat als hij er aan komt. Ook vond ik de film ietwat te voorspelbaar. Een beetje mag wel maar, ik kon de hele film wel voorspellen. Dat zijn bij mij altijd de mindere punten aan een animatie film en daarom blijven ze vaak haken op de zelfde cijfers.

Toch wil ik nog een keer zeggen dat ik stiekem wel genoten heb van de film. Ondanks ik nu erg moe ben en ga slapen kijk ik er met een lach op terug. Alweer een Pixar film die me goed is bevallen, en bedankt Netflix voor het plaatsen.

4.0*

pablo7727

 • 27 berichten
 • 23 stemmen

14 augustus 2016, 19:34 uur

one of my favorites. Minimaal een 4.0

IH88

 • 8862 berichten
 • 3103 stemmen

“Just like old times, huh Bob?"

Ingenieuze animatiefilm rond superhelden. Wat ik zo goed vind aan The Incredibles is dat de personages echt tot leven komen en de film ziet er ook schitterend uit. Mr. Incredible is een soort kruising van een superheld en James Bond, die ook nog een gezin heeft. Ook zijn vrouw (Elastic Girl) en kinderen hebben speciale krachten en als team moeten ze uiteindelijk de bad guy verslaan.

De humor is een beetje hit and miss en op het laatst wordt het eigenlijk gewoon een bombastische actiefilm, maar al het voorafgaande zit uitstekend in elkaar. Het hele verhaal rond superhelden die worden gedwongen om een normaal bestaan op te bouwen is leuk bedacht, en vooral het begin met Mr. Incredible die probeert normaal te leven maar steeds weer zijn latex pakje weer aandoet is erg grappig. Mooie graphics, leuke personages en een origineel verhaal. Voorbeeld voor veel animatiefilms.

The Incredibles (Film, 2004) - MovieMeter.nl (16)

Fonzzz002

 • 328 berichten
 • 0 stemmen

31 december 2016, 13:25 uur

Incredibles is voor superheldenverhalen wat Paranorman voor horrorverhalen is, of Shrek voor sprookjes. Een heerlijke animatiefilm die zowel ode doet aan zijn genre als het op een humoristische wijze de clichés behandeld. The Incredibles behandelt vele superhelden clichés, maar het weet deze clichés in een nieuw licht te zetten waardoor ze hun oude charme herpakken. Het plaats superhelden in een midlife crisis en het voegt allerlei familie problemen aan hun leven toe, wat een fijne verandering is van de meeste focussen in superheldenfilms. Ik heb hard gelachen om de humoristische wijze hoe ze superkrachten gebruikte bij allerlei type familieruzies, maar wanneer het verhaal op gang komt voelt het als een nostalgische terugkeer naar heldenseries die ik als kind keek. Wat me voornamelijk bevalt is de sfeervolle wijze hoe iedere scene is opgebouwd. Het is niet een film die je in de actie gooit, maar het neemt per scene tijd de suspensie op te bouwen om stapsgewijs met de personages ontdekkingen te maken. Ook de vijanden in deze film zijn aanzienlijk slimmer dan in de meeste cheesy superheldenfilms, wat voor vele leuke confrontaties zorgt.

Grafisch had Pixar destijds grenzen verlegd over wat mogelijk was met CGI. Een CGI film maken met allemaal menselijke figuren was destijds een slecht idee, de regisseur Brad Bird had bekend gemaakt dat ze achter de schermen het verre van makkelijk hadden dit idee te realiseren, maar het eindresultaat mag er wezen. De cartooneske wijze hoe ieder is vormgegeven en dat ze op een logische manier voortbewegen is heel indrukwekkend gedaan voor tijd.

Het meest negatieve wat ik kan zeggen is dat de clichés het verrassingselement ontnemen. In een andere Pixarfilm, Inside Out, deden ze iets wat ik nog nooit gezien had waardoor ik verrast bleef. In Incredibles volgt het voornamelijk de bekende superheldenclichés. Het is zelfbewust en verfrissend, maar het bood niet het verrassingselement om mij volledig van mijn stoel te blazen voor een 5*.

Het is een film die ik eens in de zoveel tijd kan aanzetten en met een grote lach eindig zodra de aftiteling in beeld is. Een heerlijke terugkeer naar cheesy superheldenverhalen, maar het weet voldoende nieuwe dingen toe te voegen om de oude formule vers te houden.

4,5*

chevy93

 • 12698 berichten
 • 1252 stemmen

1 augustus 2017, 18:31 uur

Ik vind de films van Pixar doorgaans erg vermakelijk, maar deze kon mij niet boeien. Slechts mondjesmaat moeten lachen, een verhaal dat mij niet kon trekken en vooral een erg drukke film. Als een irritant kind met een sugar rush.

The Oceanic Six

 • 59448 berichten
 • 3957 stemmen

6 juni 2018, 22:32 uur

Met het oog op de komende tweede Incredibles film die 14 jaar na de eerste komt heb ik deze film maar eens opnieuw opgezet. Destijds rond de release voor het eerst en ook het laatst gezien, dus een opfriscursusje was wel nodig. Net als toen blijft dit een hele sympathieke en knap gemaakte animatiefilm die het superheldengenre en ook franchises als James Bond op een leuke manier parodieert, al wordt het richting het einde wel meer een actiefilm dan een spoof.

Wat opvalt is dat de film er nog altijd erg fraai uit ziet, terwijl de computeranimaties toch alweer behoorlijk oud zijn. Er zit veel kleur en detail in en alles oogt nog haarscherp. Het enige wat me echt weerhoudt om er een topcijfer aan te geven is de humor. Op dat vlak vind ik de film lang niet altijd even leuk. Echt hilarische en doordachte grappen ontbreken een beetje, het zijn toch vooral de kleine grappen en de verwijzingen die wel leuk zijn. De familie in de hoofdrol is onderhoudend, maar ook weer niet zo memorabel dat ze classics zijn geworden. Sowieso heeft Pixar wel heel wat betere titels gemaakt die me ook raakten met het verhaal en de boodschap. Maar ik ben wel benieuwd wat ze van het vervolg hebben weten te maken.

3,5* (was 4*)

TornadoEF5

 • 5550 berichten
 • 1497 stemmen

21 juni 2018, 14:34 uur

arno74 schreef:

Toch wel een van de beste, zoniet de beste, superhelden animaties die ik gezien heb. Ik moet toegeven dat mijn waardering voor deze film met de tijd is toegenomen. Jaren geleden voor het eerst gezien in het vliegtuig, en toen vond ik het niet zo bijzonder. Maar iedere keer dat ik het sindsdien voorbij zag komen is mijn waardering alleen maar toegenomen.

Leuk voor alle leeftijden, goed verhaal, veel actie, leuke humor, en van een prima kwaliteit. 4*

Inderdaad, ik moet ook zeggen dat het bij mij in waardering is toegenomen. Het is best wel een leuke film, zeker voor iemand die een beetje superheldenmoe is/was. In een tijdperk waar we overladen worden aan een karrenvracht van superheldenfilms blijft deze mooi staan waar het hoort.

Shinobi

 • 4296 berichten
 • 2510 stemmen

21 juni 2018, 16:04 uur

"I never look back, darling! It distracts from the now."

Gezien ik deze titel nog nooit heb gezien en met het oog op deel twee - dat na veertien jaar uitkomt - heb ik 'm toch maar opgezet.

Op zich wordt er een leuk uitgangspunt gecreëerd waarin een familie met superkrachten geforceerd is om anoniem een normaal leven te leiden. Noodgedwongen moeten ze weer in actie komen. Het lijkt de opmaat te vormen voor een aardig spektakel, maar dat blijkt tegen te vallen.

Er wordt getracht om de personages menselijk over te laten komen, met name door het gezin in alledaagse situaties te plaatsen. Helaas komt men niet verder dan clichés en stereotypes. De humor hierin is erg hit-and-miss te noemen. Alleen een aantal momenten en het typetje Edna Mode (ingesproken door Brad Bird) hebben nog iets komisch.

Het narratief zet zich dan ook met horten en stoten voort; er lijkt geen natuurlijke flow in te zitten. Dat er gekozen is voor zo een saaie bad guy helpt het geheel zeker niet. De animatie zelf is in orde en verrassend scherp, hoewel het merendeel met uitzondering van de jungle er generiek uitziet.

Al met al een redelijke animatiefilm, maar hier had meer mee gedaan kunnen worden.

2,5 Sterren.

Phantasm

 • 6804 berichten
 • 6727 stemmen

3 juli 2018, 21:07 uur

Prima in elkaar gezette animatiefilm die lekker wegkijkt.

Fisico (moderator films)

 • 8604 berichten
 • 4823 stemmen

21 oktober 2018, 01:09 uur

Door de uitstekende zomer deel 2 met de kinderen onlangs gemist in de bioscoop. Dan nog maar eens naar de eerste versie gekeken. The incredibles blijft een erg leuke Pixar. Een film vol actie en spektakel en erg fijne humor. Ook visueel ziet de film er nog steeds erg netjes uit.

Het fijne aan The incredibles is dat de film ook zo herkenbaar is met vele kenmerken die je kan linken aan andere films. James Bond komt vaak aan bod, maar ook het plot van Spider-Man, X-Men, in mindere mate Batman en zelfs True Lies (Arnold Schwarzenegger) flitste me voor de ogen. Zelfs de junglescène deed me even wegdromen naar de planeet Endor van de wookies uit Star Wars episode VI. En verder voortbouwend op deze animatiefilm kreeg ook Big hero 6 een mooi format. Net zoals zovele Marvels is dit genre super hero movies onuitputbaar.

Het verhaal is gewoon sterk waarbij super heros leven onder de gewone bevolking en hen bijstaat bij rampen of bij de strijd tegen de misdaad. Totdat er klachten komen van de egocentrische medemens en de super heros ondergedoken moeten verder leven. Voor Bob is het een hel om niet meer zichzelf te kunnen zijn. En zo bevat deze Pixar ook nog een moraaltje. Ook de personages spreken tot de verbeelding met op kop Elastigirl die wel erg veelzijdige nuttige eigenschappen heeft. Kortom, fijne animatiefilm waarvan ik steeds blijf genieten.

scorsese

 • 11900 berichten
 • 10262 stemmen

6 november 2018, 09:47 uur

Prachtige film over een superheldenfamilie die door omstandigheden in de anonimiteit leven. Deze superhelden-animatiefilm komt redelijk fris en origineel uit de hoek aangezien het gezin de basis vormt en ook goed is uitgewerkt. De James Bond-elementen maken de film vermakelijk. Goed opgebouwd en een aantal prima actie-scenes.

Favoriete personage: Edna Mode, duidelijk gemodelleerd naar Edith Head.

Warning

 • 351 berichten
 • 433 stemmen

8 november 2018, 05:44 uur

Top van de superheldenanimatie. Origineel en onderhoudend verhaal, fantastisch script, geweldige actiescenes, snel tempo, briljante voice-overs.

james_cameron

 • 6093 berichten
 • 9184 stemmen

6 december 2018, 23:46 uur

Herzien op blu ray. Nog steeds een superieure Pixar film, waarin alles klopt. Plot, personages, dialogen, humor, visueel spektakel- alles is van de bovenste plank. Met name de vele aktiescenes zien er werkelijk subliem uit. Daarnaast heeft de film zinnige dingen te melden, iets dat nergens ten koste gaat van het tempo en de focus. Knappe klus van regisseur Brad Bird, tevens verantwoordelijk voor het verdienstelijke, maar wel flink mindere, tweede deel.

Lucaij

 • 452 berichten
 • 1672 stemmen

4 november 2019, 20:01 uur

Deze animatie heeft de tand des tijds niet zo goed doorstaan als de oudere tekenfilms. Voelt nu al erg verouderd aan. Nu de animatie inmiddels verouderd is blijft er voor de rest niet veel van over. Slap verhaal en superkrachten die we al talloze keren hebben gezien.

Heer hendrik

 • 31 berichten
 • 0 stemmen

24 mei 2020, 15:39 uur

Pfff...geen doorkomen aan . Totaal oninteressante animatiefilm

james_cameron

 • 6093 berichten
 • 9184 stemmen

9 juni 2020, 22:34 uur

En nog maar een keer herzien. Sublieme Pixar animatiefilm, met een spetterende mix van aktie, humor en zelfs huiselijk drama. De plot is erg leuk, maar wat de film doet uitstijgen boven de meeste genregenoten zijn de geweldige personages en de eersteklas stemmencast. En de bijzonder fraaie animatie natuurlijk. Het kleurrijke, zeer onderhoudende spektakel is daarnaast heel knap gemonteerd.

teigertje

 • 2052 berichten
 • 2756 stemmen

16 april 2023, 20:30 uur

Een mooi gemaakte animatie op meerdere vlakken.

Een vermakelijke en hele leuke film,voor jong en oud.

Vorige123171819Volgende

The Incredibles (Film, 2004) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6049

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.