Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly - Mountainbike.nl (2024)

  • PERSBERICHTEN

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly - Mountainbike.nl (1)

Door Patrick Maas op

25 apr 2024.

De Neuron:ONfly is Canyons meest veelzijdige e-MTB tot nu toe en combineert een geavanceerd carbon chassis met het onlangs gelanceerde Performance Line SX aandrijfsysteem van Bosch voor 55 Nm koppel en 600 W vermogen. Het resultaat is een fiets die het beste biedt van zowel compacte, lichte e-MTB's met ondersteuning als krachtigere e-MTB's met een hoog koppel. Minder gewicht. Meer vermogen.

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly - Mountainbike.nl (2)

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik te maken van de inspanning die je levert. Dit is een high-performance e-bike met een actief rijgevoel, voor de rijder die liever piloot is dan passagier. Het is voor de rijder die een slank en wendbaar speeltje wil waar zijn vermogen wordt versterkt in plaats van geproduceerd op een groot, stoer beest van een fiets.

Er zijn vier modellen verkrijgbaar in de Neuron:ONfly line-up, variërend in prijs van € 4.849 tot € 7.999, die een ongeëvenaarde combinatie van prestaties en waarde bieden.

Compacte kracht ontketend:
Het gezegde 'je haalt eruit wat je erin stopt' is nog nooit zo waar geweest als bij de Neuron:ONfly. De compacte Bosch SX-motor werkt met jouw inspanning en cadans om tot 600 watt piekvermogen te leveren. Maar het is geen leunstoelrit, piekvermogen komt met de trapsnelheid. Rijd met een hoger toerental en de Neuron:ONfly geeft meer vermogen terug en beloont je inspanningen. Als je meer kracht door het pedaal stuurt, gaat er meer naar de trails.

Tailwind Technology is de naam die Canyon heeft gegeven aan hun e-bikes met compacte motoren, die de Neuron:ONfly rijders volledig in controle brengt met een actief rijgevoel. Deze nieuwe benadering van e-bikes levert niet alleen de energieverhogende vrijheid om te verkennen die je gewend bent van e-MTB's, maar zorgt ook voor een wendbaardere, responsievere fiets, bevrijd van het gewicht van zwaardere e-bikes.Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly - Mountainbike.nl (3)

De Neuron:ONfly zit in het midden van de Neuron familie met de vol vermogen Neuron:ON als de go to keuze voor de hele dag avonturen in de bergen, terwijl de Neuron een 100% door mensen aangedreven fiets is voor degenen die het traditioneel willen houden.

Krachtig stille Bosch SX motor:
Het hart van deze fiets wordt gevormd door de bijna stille Bosch SX motor die met 600W evenveel piekvermogen heeft als zijn grotere broer, de Bosch CX. Het verschil zit hem in het koppel: de SX heeft 55 Nm koppel, wat betekent dat rijders meer eigen inspanning moeten leveren om de piekvermogens van hun Neuron:ONfly te bereiken.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze motor is dat de modulatie niet met sprongen toeneemt, maar geleidelijk. Op gravelwegen voelt de ondersteuning comfortabel aan, alsof je met wind in de rug rijdt. Wanneer je het pad opdraait en naar de top sprint, verhoogt de motor zijn vermogen en reageert hij gevoelig en direct op jouw input.Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly - Mountainbike.nl (4)

Dankzij geavanceerde sensortechnologie detecteert het systeem elke pedaalslag en past het zijn vermogen aan. Nog nooit voelde een e-bike zo natuurlijk aan.

Met de Bosch SX-motor kunnen rijders een maximumsnelheid van 25 km/u bereiken (of 20 mph / 32 km/u onder Amerikaanse regelgeving) en, afhankelijk van de rijder en de omstandigheden, 1.000 hoogtemeters beklimmen in de Turbo-modus. Deze lichtere en compactere aandrijfeenheden worden ook geleverd met kleinere, slankere 400Wh accu's die naadloos in de frames passen en 2-3 kg besparen in vergelijking met de Neuron:ON.

Verfijnd en klaar om te rijden:
De Neuron:ONfly luidt een nieuw tijdperk in van gestroomlijnde e-MTB's met een strak silhouet en een sportieve stijl dankzij het afgeslankte carbon frame dat stabiel en stijf blijft op technische afdalingen. De combinatie van 29" wielen en 140 mm veerweg voor en achter helpt de fiets om door het ruige terrein te razen terwijl hij consistent en efficiënt presteert op de beklimmingen.

De balhoofdbuishoek van 64,5° laat rijders de controle houden bij hoge snelheden door het bos en de lange reach (460 mm in maat M) betekent dat er genoeg bewegingsruimte is. Wanneer het parcours bergopwaarts loopt, zitten rijders in een neutrale positie dankzij de zithoek van 76,5° voor comfortabel klimmen.

Canyon's beproefde Triple Phase vering is voor de Neuron:ONfly verfijnd om de anti-quat te verbeteren, waardoor de fiets efficiënter te trappen is. Voeg daarbij een breed scala aan maten, van XS tot XL, voor rijders van 1,80 m tot 1,80 m, en sportieve e-bike ritten hebben er nog nooit zo goed uitgezien.Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly - Mountainbike.nl (5)

Discreet van stroom voorzien voor lange ritten:
De Neuron:ONfly wordt geleverd met een 400Wh PowerTube-accu in de onderbuis. Maar als je meer stroom nodig hebt, voegt de PowerMore van Bosch daar discreet 250Wh aan toe in een praktische verpakking die op de onderbuis wordt geklikt en eruitziet als een waterfles. Bij deze fiets is geen detail over het hoofd gezien. Zelfs het oplaadstopcontact is ontworpen om soepel te openen met een druk op de knop en biedt de elektronica extra bescherming tegen wind en regen.

Elk detail is belangrijk:
De afwerking maakt de Neuron:ONfly tot een van de meest veelzijdige e-bikes die Canyon ooit heeft gemaakt. Overal in het frame zitten slimme beschermingen, zoals de Impact Protection Unit in de balhoofdbuis en de bumper op de onderbuis om je frame te beschermen bij een valpartij. Bovendien is er een kettingkastovertrek over de hele lengte en een geïntegreerde kettinggeleider om je ketting te beschermen tegen kettingbotsingen en hem goed op zijn plaats te houden. Dan is er nog de interne bekabeling, die wordt geleid door PU-slangen die stevig op hun plaats worden gehouden in het frame om je fiets rammelvrij te houden.Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly - Mountainbike.nl (6)

De Neuron:ONfly lijn:
Bij de lancering zijn er wereldwijd vier Neuron:ONfly modellen beschikbaar.

CF LTD: Het topmodel van de Neuron:ONfly CF LTD wordt geleverd met SRAM Eagle XX AXS 12-speed transmissie, 140mm FOX Float Factory schokdemper en 140mm FOX 34 Factory vork (beide 130mm op XS frames), SRAM Code Ultimate Stealth 4-zuiger remmen, de Bosch Performance Line SX met een Compact PowerTube accu, dropper post en andere Canyon afmontagekit voor een totaal gewicht van 19,1kg. De Neuron:ONfly CF LTD kost €7.900.

CF 9: De Neuron:ONfly CF 9 is indrukwekkend gebouwd en heeft een 140mm RockShox Pike Ultimate vork en een 140mm RockShox Deluxe Select+ schokdemper (beide 130mm op XS frames). De SRAM Eagle XX AXS 12-speed transmissie is gekoppeld aan DT Swiss HX1700 LS wielen en SRAM Code Silver Stealth remmen. De CF9 is verkrijgbaar in Space Gray, weegt 19,9 kg en kost €6.999.

CF 8: De Neuron:ONfly is uitgerust met een FOX en Shimano constructie en heeft een 140mm FOX 34 Performance vork en 140mm FOX Float Performance schokdemper (beide 130mm op XS frames) die voor de vering zorgen. De XT remmen en aandrijflijn helpen de rijder op snelheid te komen en weer af te remmen, terwijl de dropperpen en Canyon co*ckpit hem de controle geven. De CF 8 weegt 19,6 kg, wordt geleverd in Space Gray of Dystopian Green en kost €5.599.

CF 7: De meest toegankelijke Neuron:ONfly is de CF7 die de balans tussen prestaties en prijs weet te vinden met een solide Shimano Deore aandrijving en SRAM Code R remmen. Voor de vering zorgen een 140mm RockShox Pike Base en een 140mm RockShox Deluxe Select+ schokdemper (beide 130mm op XS frames). De CF7 is verkrijgbaar in Space Gray, Dystopian Green of Digital Cherry, weegt 20,4 kg en kost €4.849

Vorig bericht

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER Lees verder

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER Lees verder

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER Lees verder
Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly - Mountainbike.nl (2024)

FAQs

Wat is een goed merk mountainbike? ›

De bekendste mountainbike merken
  • Bianchi. Een wereldberoemd merk dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit fietsen en door de kleur "celeste" die zij op bijna al hun fietsen toepassen. ...
  • Bulls. ...
  • Cannondale. ...
  • Canyon. ...
  • Cube. ...
  • Ghost. ...
  • Giant / Liv. ...
  • Scott.

Wat is een goede prijs voor een mountainbike? ›

Aan het instapniveau bevinden zich degelijke mountainbikes die perfect zijn voor beginners en recreatieve rijders. Deze variëren van €300 tot €1.000, afhankelijk van het merk en de specificaties. Voor degenen die serieuzer zijn over hun off-road escapades, komt het middensegment binnen het bereik van €1.000 tot €3.000.

Wie is de beste mountainbiker van de wereld? ›

Mannen
JaarPlaatsWereldkampioen
2021Val di SoleNino Schurter
2022Les GetsNino Schurter
2023GlasgowTom Pidco*ck
2024Vallnord
31 more rows

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6320

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.